Robert (Rollo) Ærkebiskop af Roun
Robert (Rollo) Ærkebiskop af Roun

DatoStedKilde
Død :1037Rouen-

Stilling : Ærkebiskop af Roun, Greve af Evreux
Ref. : Barn: Tip x 31-32

Noter : Richard 1. af Normandiet
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Richard I af Normandiet (935 - 20. november 996 ) var hertug af Normandiet fra 942 til 996 . Han havde tilnavnet Richard Den Frygtløse (Fransk, Sans Peur).
Han var søn af Vilhelm I , jarl af Normandiet og Sprota. Hans mor var en bretonsk medhustru fanget i krig og knyttet til Vilhelm gennem dansk ægteskab. Efter Vilhelms død blev Sprota hustru til Esperleng, en rig møller.
Richard var dreng ved faderens død i 942 , og kunne intet stille op mod Louis IV < af Frankrigs overtagelse af Normandiet. Richard flygtede fra fangeskab i Laon og allierede sig med normanniske vikingeanførere, fordrev Louis fra Rouen og tog Normandiet tilbage i 947
Richards første ægteskab var med Emma af Paris , hertuginde af Normandiet i 960 . Hun døde i 966 . Ifølge Robert af Torigny var Richard på jagt ikke længe efter Emmas død. Richard stoppede ved et hus, der tilhørte en lokal skovhugger. Han fandt interesse i skovhuggerens kone, Seinfreda. Seinfreda var en tro hustru, og foreslog, at Richard skulle tage søsteren, Gunnor, i stedet for. Gunnor blev Richards hustru, og hendes familie steg i prestige. Hendes bror, Herefast de Crepon , var involveret i en kontroversiel retssag, der omhandlede katharerne . Richard giftede sig med Gunnor for at legitimere deres børn:
Richard II _af_Normandiet>, hertug af Normandiet (Den Gode),
Robert, ærkebiskop af Rouen , Greve af Evreux <, død 1037 .
Mauger, jarl af Corbeil , død efter 1033 .
Robert Danus, død mellem 985 og 989 .
Emma af Normandiet, død 1052 .
Hawise af Normandiet , hustru til Geoffrey I, Hertug af Brittany .
Maud af Normandiet, hustru til Odo II af Blois , greve af Blois , Champagne og Chartres .
Richard var også kendt for at have taget friller og producerede afkom med mange af dem. Kendte børn:
Geoffrey, greve af Brionne , (f. ca. 970 )
Hawise (f. ca. 978), d. 21. februar 1034 . m. Geoffrey af Bretagne, Hertug af Bretagne, (ca. 997 ), søn af Conan I of Bretagne, hertug af Bretagne, "le Tort", og Ermengarde af Anjou.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Saxo Grammaticus
oversat af Fr. Winkel Horn

Knud
Syv Aar efter kom der en Gang nogle Mænd ind i Hallen, hvor Knud sad ved Maaltidet, og hilste ham som Konge over hele England. Han troede, at det skulde være en underfundig Bebrejdelse for den Overenskomst, han havde sluttet med Edvard, og svarede, at den skammede han sig ikke over, men han blev rød i Hovedet af Harme, thi han mente, at de sagde disse Ord for at drive Gjæk med ham. Saa aabenbarede Mændene uforsigtig den blodige Gjerning. de havde begaaet, og pralede af, at de havde myrdet Edvard, i den Tro, at de derved vilde tækkes Kongen, medens de i Virkeligheden opflammede ham til den heftigste Vrede derved. I Steden for, som de havde haabet, at belønne dem lod Knud dem strax hænge som Højforrædere og straffede saaledes deres afskyelige Misgjerning paa den forsmædeligste Maade, thi skjønt han indsaa, at han var bleven befriet for en farlig Modstander, foretrak han dog at straffe Misdæderne for deres Brøde fremfor at takke dem for den Nytte, de havde gjort ham. Andre siger, at Knud hemmelig havde givet Befaling til at dræbe Edvard, og at han nu bød, at Morderne skulde straffes, for derved at bortlede Mistanken fra sig selv, idet han holdt for, at han for at faa Folk til at tro, at han var uskyldig og ikke havde Del i den Misgjerning, maatte lade dem, der havde øvet Udaaden, undgjælde paa det haardeste. Dog berøvede denne Tildragelse i Førstningen Knud en Del af den Kjærlighed, hans Hirdmænd havde til ham. Efter nu at have erhvervet Herredømmet over England tog han sig for at slutte Venskab med sine Naboer, ægtede Normannerhertugen Roberts Datter Emma og gav hans Broder Richard sin Søster Estrid til Ægte. Med Emma avlede han Knud og Gunhild og knyttede saaledes de to Folk sammen i Samdrægtighed ved Blodets Baand.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Hertug/Hertuginde (1)

FarMor
Richard I den frygtløse Hertug af Normandiet - Tip x 31-32Gunnor Hertuginde af Normandiet - Tip x 31-32

Robert (Rollo) Ærkebiskop af Roun
-
† 1037
Richard I den frygtløse Hertug af Normandiet - Tip x 31-32
* 28 Aug 0933
† 20 Nov 0996
Gunnor Hertuginde af Normandiet - Tip x 31-32
* ca 0936
† 1031
Vilhelm 1. Langsværd Hertug af Normandiet - Tip x 32-33
* ca 893/900
† 17 Dec 0942


Sprota Hertuginde af Normandiet - Tip x
* Omk 0890
† eft 942NN - Tip x
-
--
-
Robert - Rollo Hertug af Normandiet - Tip x 33-34
* ca 0846 - † 0932
Poppa Berengarsdatter Hertuginde af Normandiet - Tip x
* Omk 0870 - † 930

Bernhard I Greve Af Senlis - Tip x
- - † eft 890

- - -


- - -

- - -


- - -

- - -

Win-Family v.6.0Webmaster -------- Homepage22 Nov 2018